Поглавјето 27 во преговорите со ЕУ ќе ја чини Македонија над 4 милијарди евра

Најмалку 4 милијарди евра ќе бидат потребни, за Македонија да успее да ги исполни условите од поглавјето 27, во преговорите со Европската Унија.. Извештајот за ова поглавјето, кое се однесува на животна средина, нотира напредок, кој што Македонија го има направено во делот на  законските усогласувања, но во пракса, тие – не се спроведуваат,  и тоа ќе мора да се промени во иднина.. Во извештајат се забележува, и дека – капацитетите  и човечките ресурси – остануваат слаби и недоволни, додека пак, државата, се соочува со бројна, но, неефикасна администрација..

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста