Пензионери од Свети Николе го блокираа патот кон Штип

Пензионери од Свети Николе денеска го блокираа патот кон Штип, ова е втора блокада.

Пред седум дена го блокираа патот кон Куманово. Тие и денеска побараа линеарно зголемување на пензиите од 3.500 денари.

Доколку не им се исполнат условите, бараат оставка од Владата.

Светиниколски пензионери најавија дека протестите и блокадите ќе продолжат.

Денеска со автомобили и трактори во времетраење од еден час го блокираа јужниот влез и излез на градот Свети Николе.

Advertisements