„Паднаа“ Инстаграм и Фејсбук

Корисниците ширум светот од утрово не можат да користат Инстаграм, Фејсбук и Фејсбук месинџер.

Иако Фејсбук месинџер, апликацијата за испраќање пораки во поголемиот дел од светот траеше само околу половина час, тоа беше доволно на Твитер да се создаде „глобална“ паника.

Но, „дефектот“ не е секаде отстранет.

Социјалната мрежа не работеше и во Македонија.