Освоен и „ДУБРОВНИК ОПЕН 2022″ 6 златни, 4 сребрени и 5  за Таеквон-до клубот „ХВА РАНГ ИТФ“ Лескоец-Охрид

Викендов што помина Таеквон-до клубот „ХВА РАНГ ИТФ“ Лескоец-Охрид настапи на Меѓународен Таеквондо ИТФ турнир „ Дубровник Опен 2022“ во Хрватска, каде што учествуваа околу 300 натпреварувачи од 24 клубови од 6 земји, Србија, Хрватска, Бугарија, Словенија, БиХ и Македонија.

Нашиот клуб под водставо на Марјанчо Лазаревски носител на црн појас V дан, учествуваше со 9 натпреварувачи, кои сите учествуваа во 2 дисциплини форми(борба со замислен противник) и спаринг борби, а истотака двајца членови на клубот , настапија и како натрпеварувачи и како судии Елена Јанеска и Божидар Димитриевиќ делеа правда , а исто така и натпреваруваа, иако премногу напорно за нив, докажаа дека ако се сака се се може , па покрај одличното судење повторно се закитија и со медали. На овај натпревар како Давид Крстески,повторно докажа дека е врвен спортист осовјувајќи злато и во борби и во форми,и пехар за најдобар јуниор 14-17 години ,на Христијана Парулеска патот до пехар и го прекинаа судиите во полуфиналните борби осовјувајќи бронза во борби и злато во форми, додека Елена Јанеска покрај што судеше , освои бронза во фроми, и злато во борби,во финале против домаќините , победувајќи ги и судиите и публиката Покрај нив и некои помлади натпреварувачи напаравија одлични успеси, од кои можеме да ги издвоиме, Климент Богоески, Теодора Тодороска, Анастасија Чулческа, Бојана, Китановска, кои ветуваат многу успеси за нашиот клуб.

Нашите натпреваруваќи вкупно осовија 15 медали, од кои 6 златни, 4 сребрени, 5 бронзени ,изјавува Марјанчо Лазаревски кој повторно користи да изрази најголема благодарност до генералниот спонзор “ПН МЕТАЛ” , кој и овај пат е најзаслужен за нивниот успех , а воедно на 12.11-13 .11 2022, најавува и учество на најтешкиот за оваа сезона Меѓународен Таеквондо ИТФ А класа турнир „Бугарија Опен 2022“ во Пловдив, каде има пријавено натпреварувачи од многу земји од Европа, како што се Ирска, Естонија,Шпанија и други земји, сите ги носат своите репрезентации да ги проверат за наредното Европско првенство,додека нашите натпреварувачи се доста истрошени овај месец каде што учествувавме на три многу силни турнири, но веруваме во нив, па се надеваме дека ќе не израдуваат со некој медал.

Освојувачи на медали: -Давид Крстески 1 место (злато) борби -60 кг. јуниори 14-17 години

1 место (злато) форми црн појас I дан, јуниори 14-17 години Пехар за најдобар јуниор 14-17 години -Елена Јанеска 1 место (злато) борби + 65 кг. женски јуниори 14-17 години

3 место (бронза) форми црн појас I дан, женски јуниори 14-17 години – Христијана Парулеска

1 место (злато) форми црвен појас женски кадети 12-13 години

3 место (бронза) борби -47 кг. женски кадети 12-13 години -Климент Богоески 1 место (злато) борби, -57 кг. кадети 12-13 години 2 место (сребро) форми зелен појас , кадети 12-13 години -Теодора Тодороска 1 место (злато) борби -59 кг. женски кадети 12-13 години 3 место (бронза) форми жолт појас , женски кадети 12-13 години -Анастасија Чулческа 2 место (сребро) форми жолт појас , женски кадети 12-13 години

3 место (бронза) борби -51 кг. женски кадети 12-13 години -Бојана Китаноска

2 место (сребро) борби – 27 кг. девојчиња 8-10години -Владимир Димитриевиќ

2 место (сребро) борби – 60 кг. јуниори 14-17 години -Божидар Димитриевиќ

3 место (бронза) борби +85 кг,сениори 18-39 години

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста