Орце Камчев заврши на црната листа на САД

Бизнисменот – орце камчев, заврши на „црната листа“ на сад.. „господинот камчев, ја злоупотребил својата позиција, ангажирајќи се, во коруптивни активности, и спроведувајќи – себична агенда, на сметка на демократските институции, и граѓаните на  македонија“, рече брајан нелсон, потсекретар за тероризам и финансиско разузнавање, во  министерството за финансии на сад.. тој нагласи, дека „министерството – останува посветено, на повикување на одговорност, на сторителите на корупција“.. во официјалното соопштение, американското министерство, го наведува и кривичното досие на камчев, кое според сад, трае, од почетокот на милениумот.. бизнисменот јордан „орце“ камчев, интензивно се занимава со корупција, вклучително, и злоупотреба на службената положба, перење пари, и други прекршоци – повеќе од една деценија, почнувајќи, од раните 2000-ти години, наведено е во официјалното известувањеод американскиот стејт департмент..

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста