Од 15 ноември задолжително поседување на зимска опрема во возилата, ќе има и казни

Од денеска, 15 ноември стапи во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Придржувањето на законската обврска е задолжително за сите ако не сакате да заработите казна во износ од 45 евра. Но освен парите, клучно е да се има и свест за безбедноста во сообраќајот.

На оваа, но и на други теми за сообраќајната култура Борис Грујоски разговараше со Дејан Андоновиќ од РСБСП, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Advertisements