Од кабинетот на Џафери тврдат дека системот се надградува

Од кабинетот на собранискиот спикер џафери, ги отфрлаат обвинувањата на поранешниот претседател на Собранието, Вељановски, како паушални и неточни.

Информираат дека Собранието направило надградба на веб-страницата, а во тек било префрлањето на податоците за Е-парламент од стариот систем во нов. „Процесот на миграција на содржините од претходниот систем е завршен за тековниот пратенички состав 2020-2024, а во тек е валидацијата на мигрираните содржини за претходните пратенички состави наназад“ велат од кабинетот. За видеоархивата, велат дека во набавка бил нов медиа сервер, и откако истиот ќе биде поставен, ќе се конвертираат материјалите во потребниот

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста