Новите изводи од матично ќе имаат графа за етничка припадност

Новите изводи од матично ќе имаат графа за етничка припадност.
Министерот за правда Кренар Лога денеска ја потпиша оваа одлука.
„По подолг период на соработка помеѓу управата за водење на матични книги и Министерството за правда, денеска го финализиравме упатството за изменување и дополнување на упатството за начинот на одржување, заштита и чување на матични книги и документација; издавање изводи, уверенија, потврди и копии врз основа на матични книги; насочување на постапката и составување записник за пронајдени деца; поправка на уништени, оштетени или исчезнати матични книги, како и формати за матични книги, регистар на матични книги, уверенија и потврди кои се издаваат врз основа на матични книги, каде што ќе има графа во која ќе се додаде етничка

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста