Нова рунда преговори меѓу Белград и Приштина во Брисел

Делегацијата од Белград, предводена од директорот на канцеларијата за Косово и Метохија, Петар Петковиќ, отпатува за Брисел, каде денеска ги очекува нова рунда дијалог со Приштина. Како што е најавено, Петковиќ најпрвин треба да се сретне со специјалниот пратеник на ЕУ за дијалог меѓу Белград и Приштина, Мирослав Лајчак, во зградата на европската служба за надворешни работи, по кои директни разговори со белградската делегација се планирани и Приштина. Тој ја истакна потребата целосно да се фокусира на нормализација и имплементација на бриселскиот Договор и анексот договорен во Охрид.

Advertisements