Николоски: Уставни измени под бугарски диктат нема да има, признанието на Османи дека ова не е последно барање требаше да донесе и оставка на целата влада која го постави ова како прашање број 1

Николоски: Уставни измени под бугарски диктат нема да има, признанието на Османи дека ова не е последно барање требаше да донесе и оставка на целата влада која го постави ова како прашање број 1

Ако внимателно ги следите тезите на ВМРО-ДПМНЕ, ќе видите дека и ние истото го кажуваме дека Бугарија нема да запре овде. И конечно тоа го призна министерот за надворешни работи. Се поставува логично прашање зошто да се исполнат овие бугарски барања кога немаме никаква гаранција дека нема да стават вето за 6 или 12 месеци и дека нема да испорачаат нови барања и нема да се бара од нас и тоа да се реализира, изјави потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски за вестите на Алфа.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )