Николоски зa случајот со Рамиз Мерко: Тоа покажува колку системот е во распад

Тоа што Рамиз Мерко е ставен на црната листа на САД покажува колку системот е во распад, вели поптретседателот на ВМРО – ДПМНЕ Александар Николоски .

„Ова покажува дека САД има повеќе влијание и предизвкува поголема реакција кај јавноста од било која организација или судските институции. Во Македонија никој за ништо не одговара, и затоа ова е голема вест во Македонија. Но, корупцијата ниту почнува ниту завршува со Мерко. Туку е на повисоко ниво, кај првенците на власта и на ДУИ“, изјави Николоски за ТВ 21

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста