НАЈНОВИ ВЕСТИ

Николоски: Денес сите пратеници на ВМРО-ДПМНЕ ќе кажат НЕ за уставните измени!

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски преку објава на Фејсбук денеска пишува дека денес сите пратеници на ВМРО-ДПМНЕ ќе кажат НЕ за уставните измени.

„НЕ за уставни измени!

Македонскиот народ има своја засебна историја, култура и свој македонски јазик, а Македонија јасен државно – политички континуитет.

Македонија е реализација на желбите за независна држава на вековните копнежи и борби на Македонците!

Затоа ниедна наметната власт, ниедна сила и притисок не може да не натераат да се избришеме!

ВМРО-ДПМНЕ е заштитникот на Македонскиот народ. Затоа денес СИТЕ пратеници на ВМРО-ДПМНЕ ќе кажат НЕ за уставни измени!

Ден за историја! Да живее Македонија!“, стои во неговата објава на Фејсбук.