Ние не сме Егејци, туку Македонци: Македонците од Грција бесни на Аврамовска Мадиќ

Kакви функционери седат во власта во Mакедонија? јавноста е бесна по скандалозната изјава на заменик министерката за правда која најави дека во Пеамбулата на уставот ќе имало место и за Егејците.

Откако го кажа ова таа се правдаше дека станувало збор за лапсус и се извини. Ама дали е тоа доволно да се слушне од еден функционер од таков ранг и на таква функција кој е одговорен за креирање закони е дилемата? Можеби станува збор за непозновање на работите.

Социјалните мрежи вријат, а се огласија и Македонците од Егејска Македонија кои порачаа дека се Македонци, а не Егејци.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста