Не стивнуваат осудите и реакциите по изјавите на политичари кои ја загрозуваат слободата на говорот и медиумите во земјава

Не стивнуваат осудите и реакциите по изјавите на политичари од Македонија кои ја загрозуваат слободата на говорот и медиумите во земјава. Изјавата на премиерот, но и на претседателот на ДУИ, кои ги етикетираа телевизиите Телма и Алфа како „непријатели на Албанците“, биле крајно некоректни, и со тоа ја злоупотребувале својата висока функција, но и загрозува слободата на говорот и безбедноста на новинарите и медиумите во Македонија.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста