На 6 март Форум за женско лидерство во организација на Универзитетот за туризам и менаџмент – Скопје

По повод 8 Март, Меѓународниот ден на жените, Универзитетот за туризам и менаџмент – Скопје, организира еднодневен Форум за женско лидерство, кој ќе се одржи на 6 март 2023 година, со почеток во 11:00 часот, во просториите на Универзитетот.

Поканетите панелистки, истакнати лидерки во сите сфери на јавниот и на деловниот општествен живот во државата, ќе ги споделат своите искуства и успешни приказни со присутните гости. На шесте панели организирани во рамките на Форумот, тие ќе дискутираат за жените и за нивната улога во дипломатијата и меѓународните односи, жените како двигателки на бизнисот, жените во образованието, жените во медиумите и жените како лидерки во културата и во уметноста.

Присутните ќе ги поздрават ректорот на Универзитетот, проф. д-р Аце Миленковски и генералната секретарка проф. д-р Јана Илиева. Меѓу панелистките, учеството веќе го потврдија претставнички на дипломатскиот кор во државата, истакнати бизнисменки и потврдени лидерки во сите општествени сфери од јавниот живот во државата.

Тимот на УТМС ве очекува на 6 март 2023 година, во 11:00 часот во своите простории, преку Форумот за женско лидерство на достоинствен начин да им оддадеме заедно почит на сите жени-лидерки што низ историјата и денеска придонесувале и придонесуваат кон развојот на општествата според принципот на еднаков пристап до можностите за сите!

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста