Наместо да одиме во правец во кој што оди ЕУ, за намалување на работната недела, ние ја зголемуваме – реагираат познавачите

Наместо да одиме во правец во кој што оди ЕУ, за намалување на работната недела, ние ја зголемуваме – реагираат познавачите.

Во денешното издание на политичкиот магазин „За или против“ гостуваше универзитетскиот професор, Самоил Малчески, кој рече дека уште еден проблем поврзан со Коридор 8, е и потребата да се донесе Закон со кој ќе се зголеми работната недела на 60 часа.

„Наместо да ја намалуваме работната недела, истите пратеници кои гласаа за Недела да биде неработен ден, сега сакаат да гласаат за работње 60 часа неделно“ – рече Малчески.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста