НАЈНОВИ ВЕСТИ

МПЦ со повик за мирен протест против законот за родова еднаквост и измените во законот за матична евиденција

Синодот на МПЦ на денешната седница одлучи да го повика народот на мирен протест против донесување на Законот за родова еднаквост и измените во Законот за матична евиденција, со кои се планира да се легализираат безброј родови т.е. пола, што е спротивно на научните факти и спротивно на која било вероисповед.

Протестот кој ќе се одржи следниот Четврток, во 18 часот пред Соборниот Храм Св Климент Охридски во Скопје, доби поддршка и од Коалицијата за заштита на децата, од каде ги повикуваат сите свои партнери, сите родители и граѓани, без разлика на верската, етничката и партиската определеност, да излезат и да се приклучат на овој мирен протест, и да го кажат своето „НЕ!!“ за менување на објективната реалност.

Повикуваат сите присутни достоинствено и мирно да излезат на протест и да не дозволат емоциите на револт да се претворат во недолични дела со кои само ќе се на мисијата да се заштитат децата, семејните вредности и правата на жените.