Мицкоски со честитка за 23 октомври: ВМРО постои за Македонија и за нејзиниот народ

– Од секој предизвик, искушение, ВМРО-ДПМНЕ, наследник на идеалите и принципите на историското ВМРО излегувало посилно, похрабро и поодлучно. ВМРО постои за Македонија и за нејзиниот народ, кој кревал глава секогаш кога е најтешко, и кога мракот најсилно надвиснал над нашата земја. И секогаш новиот почеток значел нова надеж, нова искра, пишува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на Фејсбук во својата честитка за денешниот празник, 23 октомври, Денот на Македонската Револуционерна Борба.

– Македонци, граѓани на Република Македонија нека е вековит 23 октомври, Денот на Македонската Револуционерна Борба.