Мицкоски: Од денеска има само една опција – предвремени парламентарни избори

„Четири недели, Ковачевски имаше можност да избере – меѓу двете наши понуди, но од денеска, тие – веќе не важат, и има, само една опција – предвремени парламентарни избори“, изјави вечерва, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во телевизиско интервју, за една национална телевизија.. Тој рече, дека, не само што – власта и опозицијата – не преговараат, туку, се многу далеку од преговори..

  • „Нашата позиција – е јасна, ние играме со отворен гард.. Двете опции, што ги понудив на лидерската средба, беа на маса – до овој монент, но, се уште не слушнав од ковачевски – која опција ја прифаќа – првата или втората.. Од денеска, има само една опција на маса – предвремени парламентарни избори“, истакна Мицкоски..

Според него, можно е сценариото – ВМРО-ДПМНЕ, да има 61 пратеник, а последна варијатна за соработка – е ДУИ, посебно, со ова раководство, и затоа, како што рече Мицкоски – да нема дилема, дека ќе направат – идната влада, да биде без ДУИ..

Тој нагласи, и дека – условувањето за ЕУ, е бугарски диктат, а нема подобро од тоа – земјава да почне преговори, со зачуван идентитет..

  • „Нема да прифатиме, ваков диктат.. Сакаме процес за ЕУ, што ќе почне, и ќе заврши.. Подготвени сме – да разговараме за се, но, имаме свои правила – за овој народ, и оваа држава“, рече Мицкоски..

Во однос на преговори со ЕУ, Мицкоски смета, дека е очигледно, дека – не само што не преговараме, туку сме многу далеку од преговори..

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста