Мицкоски на средба со Јанша

Денес во Љубљана имав средба со лидерот на Словенечката демократска партија Јанез Јанша, објави на својот Фејсбук профил претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

-Денес во Љубљана имав средба со лидерот на Словенечката демократска партија Јанез Јанша.

Во разговорот се осврнавме на повеќе теми од регионално и билатерално значење.

Дискутиравме и за дополнително ползување на капацитетите и одличните взаемни односи на двете сестрински партии.

Како лидер на најголемата партија во Словенија, Јанша ја изрази поддршката кон ВМРО-ДПМНЕ и македонските стратешки цели.

Воедно ја изразив и загриженоста за состојбите во Македонија, пред се темите поврзани со недостатокот на правна држава и владеење на правото, отсуството на структурни реформи во образованието и здравството, како и лошиот економски стандард на граѓаните, напиша Мицкоски.