Мицкоски: Има обиди од една земја членка на Европската Унија да ни го ускрати правото на македонски јазик и да се меша во македонскиот идентитет

„Ова се тешки времиња за нашиот континент, како и за нашиот глобален систем на демократски вредности. Сепак, тешките времиња обично го покажуваат најдоброто кај луѓето, и се надевам дека носителите на политички одлуки ќе разберат дека тешките избори сега, ќе го постават нашиот пат на вистинската траекторија“, истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на Конгресот на ЕПП. Деталите ни ги пренесува Ивана Соколовиќ Најдова.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста