Мицкоски: Додека криминалци царуваат со здравството луѓе ќе ни умираат по ходници, има индиции за огромен криминал 

Во редот аларми за криминали во институциите, најновиот го обелодени претседателот на ВМРО-ДПМНЕ кој предупредува дека постојат индиции за огромен криминал  и лица кои што бараат процент од компаниите кои се поврзани со министерството за здравство и фондот за здравство. Еден од примерите за жртви се фирмите кои треба да набават лекови за пациентите со ретки болести.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста