Митрески: Македонија касни со мерките за фотоволтаици најмалку една година, потребно е поедноставување на процедурите за дозвола

Македонија касни со мерките за фотоволтаици најмалку една година за разликата од останатите земји. Ако едно правно лице отпочне процедура сега за поставување фотоволтаици, најрано ќе ја добие во февруари, коментира за Алфа, Зоран Митрески, сопственик на „Ефикс Електрикал”.

Во продолжие погледнете го целото интревју на Митревски. Со него разговараше Викторија Миткова.

Advertisements