Министерот тврди дека на клиниката за онкологија засега има терапија


На онкологија сега има терапија и сите пациенти се покриени. Ние превентивно преземаме мерки, за да не доаѓаме во тешки ситуации да нема лек, изјави денеска министерот за здравство во врска со реакциите од пред извесно време за недостиг на лекови на клиниката за онкологија. Морам да споделам и да кажам дека тоа не е на ниво на нашата држава, тоа е на ниво на светот – недостига таа дефицитарна материја и такви проблеми очекувавме. Министерот уверува дека работите сега биле далеку подобри од пред неколку месеци.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста