Милошоски: Советничката на Катица Јанева не е истакнат правник за да биде член на Советот на јавни обвинители

Нема крај ниту на скандалите во правосудството. Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски предупредува дека власта ја предлага Светлана Жупаноска за член на Советот на јавни обвинители, која патем е позната како советничка на Катица Јанева.

Но проблемот според него е што таа не исполнува ниту еден услов од членот 32 став 1 од законот за советот, кој предвидува кандидатот да е или универзитетски професор по право, или адвокат или истакнат правник, вели пратеникот Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста