Мадуро ја повика опозицијата на дијалог

Венецуелскиот претседател Николас Мадуро ја повика опозицијата на дијалог со цел да се постигне национално помирување.

-Го повторувам мојот повик за национален дијалог, заради мирот. Следната недела ќе имам добри вести за резултатите од нашите преговори. Продолжувам да инсистирам на воспоставување постојано тело за мировен дијалог, рече Мадуро,. Тој повика на мир и национално единство.

Мадуро рече дека е време да се запре ширењето на теориите за заговор, повици за воена интервенција и да се поништат санкции за Венецуела.