Крводарителска акција за 3-ти мај – Денот на слободата на медиумите

На Светскиот ден посветен на слобода на медиумите македонските претставници на сидикалните новинарски здруженија порачаа дека правата на новинарите во медиумите се уште не се почитуваат до крај и дека неопходно е да се продолжи со борбата за слободно изразување и пристап до информации. Со крводарителска акција на медиумските работници се одбележа 3-ти мај – Денот за слобода на медиумите и во Македонија.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста