Компаниите немаат стручен кадар, на студентите им се нуди вработување, ректорот на „Мајка Тереза“, Изет Зеќири груб со новинарите

Пазарот на труд се повеќе има потреба од квалификувани работници, но за жал тие се помалку ги има. За работниците да останат дома, после дипломирање на студентите им се нуди работа во компании, за добри плати. Бизнисмени денеска на универзитетот „Мајка Тереза“ презентираа профили што им се потребни.

На прашањто што конкретно им се нуди на студентите по дипломирање, ректорот на универзитетот „Мајка Тереза“, Изет Зеќири не сакаше да каже, зашто како што рече „се брзал“, иако претходно 20 минути даваше изјави на албански јазик.

Еве ја целата изјава од ректорот.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста