Италијански лекар открива: Кандидата и ракот се поврзани, а ова е лекот (Видео)

Кандида Албиканс е габа која е присутна во одредени количини во секој од нас. Кандида расте во цревната флора на луѓето и е негов составен дел, а oваа габа исто така живее во устата, грлото и гениталиите на повеќето луѓе.

Телото на еден здрав човек држи нивоа кандида под контрола, но, ако поради некоја причина имунолошкиот систем се намалува и габите се размножат, може да предизвикаат  сериозни здравствени проблеми, тврди Симончини.

За жал, многу фактори во нашиот современ живот го предизвикуваат растот на кандидата. Стресот, прекумерна употреба на антибиотици, нездрава исхрана, анти-контрацепција – сето тоа влијае на раст на кандида во организмот.

„Луѓето кои страдаат од хроничен замор односно луѓето кои чувствуваат физички и психички замор, во повеќето случаи се должи на растот на кандида“, вели докторот.

Италијанскиот лекар и експерт во областа на онкологијата, дијабетес и метаболички нарушувања тврди дека ракот е резултат на преголемо ширење на оваа инфекција, и дека конвенционалната медицинска теорија за тоа како ракот се јавува како резултат на неправилното функционирање на клетките, „не држи вода“.

Од самиот почеток на својата медицинска кариера, тој видел нешто сериозно погрешно со конвенционалниот третман на рак:

“Насекаде околу мене видов неподносливо страдање. Во онкологија во болничките соби децата умираа. Страдав кога го видов како деца  умираат од ефектите на хемотерапијата“, изјави лекарот.

Неговата фрустрација и болка го натерале да побара нови начини на анализирање на оваа болест. Тој го започнал своето истражување со отворен ум, без предрасуди и строги претпоставки диктирани од модерната медицина.

Симончини сфатил дека мора да постои врска помеѓу сите видови на рак, без разлика во кој дел од телото се наоѓа. Проучувајќи го ракот, забележал дека сите ракови имале иста боја, бели како кандида.

По некое време, Симончини сфатил дека создавањето на клетките на ракот не е “грешка” во работата на организмот, туку заштитната реакција на организмот на инвазијата на кандидата.

Откако Симоничи сфатил дека ракот го предизвикува кандидата, продолжил со проучување и барање на лек кој на било каков начин ќе го спречи ракот. Многу набрзо увидел дека обичните лекови не функционираат, бидејќи кандидата брзо мутира со цел да се одбрани, дури и полошо таа почнува и да се храни со лекот.

Меѓутоа, докторот успеал да најде нешто многу поедноставно и подобро, верувале или не – станува збор за сода бикарбонат. Натриум бикарбонат, според Симончини е сосем доволен  за да го реши овој проблем, бидејќи содата е единствениот лек на кој кандидата не може да се прилагоди а со тоа и одбрани.

Во продолжение следи целосно интервју на д-р Симоничи кој зборува на оваа темa: