За судиите и функционерите повиски плати, а за судската администриција ниту денар – вработените во судовите најави протести за повисоки плати

Со донесувањето на одлуката на Уставниот суд за одмрзнување на платите на функционерите, платите на судската администрација останаа на многу ниско ниво и се три пати пониски од онаа на судиите.Месечните примања на дури 95% од судските службенци се пониски од просечната плата на државни ниво-вели претседателот на судска администрација на Македонија,Борче Мирчески.  “Ова ниво … Продолжи со читање За судиите и функционерите повиски плати, а за судската администриција ниту денар – вработените во судовите најави протести за повисоки плати