За или против: За македонските работи со Ефтим Клетников и Борче Грозданов

Геноцидот во Македонија го постави Зоран Заев, го продолжи оваа Влада. Меѓу антифашистичка Македонија и фашистичка Бугарија, се знае дека Македонија била на вистинска страна. И сега, наместо Бугарија да се извини за злоделата од минатото, нема ништо, ние сега ќе ги внесуваме во Уставот – вели Ефтим Клетников, во емисијата „За или против“ на Алфа телевизија.

Според него, не смее Бугарите да бидат внесени во Уставот бидејќи нема логика вели, да признаваш некој кој не те признава.

Борче Грозданов, поранешен новинар и театарски критичар, вели дека не е прифатливо однесувањето на официјална Софија која, како што вели, не множи со нула. Во тој однос според него, потребен е реципроцитет.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста