Забаната за организирање свечености со музика продолжува да важи

Останува забраната за организирање свечености со музика, односно свадби, матурски, крштевки и слично во угостителските објекти.

Ваква одлука денеска донесе Владата, односно таа на седница го усвои мислењето на Комисијата за заразни болести да не се прифатат барањата за измени на Протоколот за работа на угостителските објекти, со цел да се спречи ширењето на Ковид -19.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста