Дубровничка Зора

Приказна за бескрајна љубов во екот на најразорната војна на Европско тло по Втората светска . Заплетот се одвива во најубавиот град на Балканот , кој почнувајќи од кобната 91′ со месеци беше под опсада . Ужасите на војната ги зближуваат младите Јудита и Маро , околу кои се врти главната приказна .

“Дубровничка Зора” е една од најгледаните серии на Балканот и воопшто , една од најмаркантните Хрватски кинематографски достигнувања , емитувано во повеќе од 35 земји .