НАЈНОВИ ВЕСТИ

ДДВ-то за струјата дефинитивно ќе се зголеми од 10 на 18% од први јули

ДДВ-то за струјата дефинитивно ќе се зголеми од 10 на 18% од први јули. Владата нема намера да ја продолжи оваа мерка за заштита на стандардот на граѓаните. Дали ова ќе повлече и дополнителни зголемувања на месечните сметки ќе се знае откако РКЕ ќе заврши со пресметките за новата цена која треба да важи од следниот месец.