Две жртви на Свински грип во Македонија

Уште една жртва на свински грип во Македонија. По петгодишното девојче кое почина на Детската Клиника, здравствените власти денеска потврдија дека опасниот вирус земал уште еден човечки живот.

Станува збор за 25 годиншна девојка со Даунов синдром.

Таа починала мна КАРИЛ како послњедица на компликации од вирусот. Бројката на заболени и натаму расте. Според најновите информации во моментов заболени се околу 1300 лица.

Се стравува дека бројката на заболени ќе продолжи да расте. Здравствените власти аплеираат граѓаните да се заштитат и да примат вакцвини против грип. Вакцини имало доволно, исто така и лекот Тамифлу кој се користи како терапија за зболените…