Да се наежиш-Хор од Јордан ја пее „Македонско девојче“ (ВИДЕО)

Хорот од кралството Јордан, „Dozan Wa Awtar”  во Вашингтон ја испеа македонската песна „Македонско девојче”, oбјавија од Македонската обединете дијаспора.

Настанот се одржал во Прва собраниска Обединета Црква Христова, a настапот на хорот е навистина прекрасен.

Инаку, со истата песна хорот се претставил и во јули оваа година во Аман, Јордан.