Грозданов во „За или против“: Патиштата не може да се тајни

Во вечерашното гостување во „За или Против“ на Алфа ТВ, медиумскиот аналитичар Виктор Грозданов, вели државна тајна нема во патишта.

  • „Криптологија, телекомуникација, сензитивни информации – таму може да има тајни. Како може да има тајна во државни патишта?“ – Прашува Грозданов.

Грозданов ја критикува одлуката договорот со Бехтел и Енка за изградбата на коридорите 8 и 10 да биде таен. Смета дека изградба на патишта се јавна работа и оти нема причина зошто би биле тајни.

Advertisements