НАЈНОВИ ВЕСТИ

Град Скопје: Имотот на ЈП „Дрисла“ е во сопственост и директна надлежност на градот

По пресконференцијата на Георгиевски стигна реакција од Градот Скопје. Оттаму го демантираат градоначалникот на Кисела Вода.

– Имотот на парцелата на ЈП „Дрисла“ е во сопственост и основана од страна на Советот на Град Скопје е во директна надлежност на Градот Скопје. Оттука, произлегува дека т.н. „правен тим“ на Ѓорѓиевски е значително помалку едуциран за проблематиката за која е советуван градоначалникот, се вели во писмената реакција од Град Скопје.