Го бараме лекот Трикафта да ни се даде веднаш“: Пехчевски се обрати до Ковачевски

Повторно се огласи младиот човек билен од цистична фиброза Игор Пехчевски, кој се обрати до премиерот Димитар Ковачевски.„Премиере Dimitar KovacevskiДали ПРАТИТЕ и СЛЕДИТЕ што ни се случува во јавноста?

Како Министерот за здравство Fatmir Mexhiti си поигрува во емисии и ги нарекува пациентите кои бараат лек за Цистична фиброза со епитети дека се ШОУМЕНИ и не го донесува ВЕТЕНИОТ ЛЕК ТРИКАФТА(KAFTRIO) кој за нас ЖИВОТ значи!

#имамеправоналек

ГО БАРАМЕ ЛЕКОТ ТРИКАФТА ДА НИ СЕ ДАДЕ ВЕДНАШ“, пишува на својот фејсбук профил Пехчевски.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста