НАЈНОВИ ВЕСТИ

Вработените во УЈП ќе добијат за 30 % повисоки плати

Нема да има целосна блокада на платниот промет како што се стравуваше. Вработените во Управата за јавни приходи успеаја да се изборат за поголеми плати и тоа за 30%. Зголемувањето е резултат на процесот на помирување кој започна откако синдикатот се закани со штрак.