НАЈНОВИ ВЕСТИ

Во сабота во Софија протест за поддршка на Бекир Кадриески

Дека некои бугарски структури повотрно сакаат да ги кренат тензиите покажува и најавата за протест под паролата „Правда за Бекир Кадриески“ кој треба да се одржи во сабота во Софија.

Организаторите велат дека сакаат да дадат поддршка за самоосвестениот Бугарин од Македонија, кој е претседател на бугарскиот културен клуб „Шемето“. Протестот ќе се одржи пред културниот центар на Македонија во главниот град на Бугарија. Како што пишуваат организаторите станува збор за непартиски настан и забранети се секакви партиски симболи, знамиња и друго работа, порачуваат дека каузата била општо бугарска.