Воислав Зафировски во ЗА ИЛИ ПРОТИВ: Очекував крокодили на црната листа на САД, а не рипчиња како Рамиз Мерко

Во однос на црната листа на Стејт Департментот, поранешниот антикорупционер Воислав Зафировска вели тоа значи дека САД останува цврсто посветен во борбата против корупцијата. Тоа според него се однесува и на амбасадорката Анџела Агелер која доследно ќе се бори против корупцијата во земјата. Зафировски вели дека црната листа ги размрда институиците во Македонија бидејќи допрва  обвинители ќе испитуваат зошто предмети за Мерко се чувале во фиока.

Зафировски рече дека Рамиз Мерко и црната листа направиле дефокус во јавноста и повеќе не се борува за Бехтел и Енка.

Зафировски очекувал да го виде името на премиерот на листата.

Очекував премиерот да е на листата бидејчи сопругата со свои пари влезе во бизниз за промет на електрична енергија. Бракот е заеднички имот и премиерот учествува во таа приказна. Дозволи на неговата сопруга да биде продадено државно земјиште за изградба на фотоволтаични централи, вели Зафировски.

Во однос на црната листа и градоначалникот Рамиз Мерко, поранешниот антикорупционер вели:

„Целиот настан има интересна димензија, повеќеслојна, не е едноставно како што личи на прв поглед. Од тоа што кажа, Мерко нема најава да оди од градоначалничката позиција, само ја замрзнува својата функција во партијата. Најави дека ќе работи како градоначалник и ќе соработува. Ппркоси на она што треба да го погоди. Во најјмала рака требаше да си даде оставка“.  

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста