Власта ќе се задолжува кај граѓаните – во јуни прва граѓанска обврзница

За да има пари за повисоки плати и воопшто за трошење во Буџетот, Владата си воведува уште еден извор на финансирање, односно задолжување. Новата адреса ќе бидат граѓаните, или т.н. граѓанска обврзница која ќе се емитува веќе во јуни. Владата на овој начин ќе собере 50 милиони евра. Експертите критикуваат дека должничката дупка се продлабочува.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста