Власта го распадна македонското здравство – ВМРО-ДПМНЕ промовира решенија


Македонското здравство тоне, а политиките на власта дополнително го урнисуваат системот кој важи за еден од клучните столбови на државата. ВМРО-ДПМНЕ денеска од Струмица промовира решенија за враќање на системот во живот…Лекарската фела алармира дека состојбите се лоши по сите основи. Нема инвестиции во инфраструктура, во опрема, стручен кадар. Нема ништо ниту од нов Клинички центар кој власта помпезно го најавуваше, а наместо тоа се плаќаат милионски пенали за нереализирануиот проект клинички во рамки на постојниот.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста