Влада: Стоковите резерви се на задоволително ниво

Од Владата велат дека во Македонија количините на пченица биле на задоволително ниво и дека сите набавки се вршеле врз основа на закон.

Во моментот нема активен оглас за набавка. За 2023 година со Буџетот се планирани 352 милиони денари за стоковите резерви, кои во претходните две години биле на ниво од 80 милиони денари“ велат од Владата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста