НАЈНОВИ ВЕСТИ

Владата треба да расправа за концесиите на рудникот Иловица

Владата денеска на седница се очекува да расправа за концесијата за рудниците Иловица-Штука, а министерот за економија Крешник Бектеши да реферира за сите правни постапки што се преземени за овие рудници почнувајќи од 2012 година.

Од владината прес-служба во 14 часот најавија и прес-конференција на министерот Бектеши без дополнителни детали.

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи  вчера потврди дека Владата ќе расправа за концесијата и повтори дека ќе се почитува одлуката на граѓаните доколку се изјаснат против отворањето на вакви капацитети во овој регион.