Визентал: Бугарија сака да прикаже дека не е главниот виновник за убиството на илјадници Евреи од Македонија

Бугарија денеска сака да прикаже дека таа не е главниот виновник за депортацијата и убиството на илјадници Евреи во логорот на смртта Треблинка. Сите пораки и целиот разговор со директорот на Центарот Симон Визентал во Ерусалим, Ефраим Зуроф во продолжение.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста