Британците „одлепија“ по оваа земја, и вие ќе се вљубите во неа (Фото+Видео)

Ако барате инспирација за Велигден и Први мај, тогаш сигурно ќе ви помогне информацијата дека Романија има сè повеќе туристи.

Имено, според статистичките податоци на една туристичка агенција од Велика Британија, се испоставило дека Романија е најбрзо растечка дестинација за жителите на Британија. Така интересот и продажбата на аранжмани се зголемиле за 638 %, помеѓу 2007-ма и 2017-та година.

А не дека Романија нема што да понуди… Со векови стари цркви и манастири, неверојатен пејзаж, дворец, но и Букурешт.

Интересно е дека Романија со векови ја негува селската култура, најмногу проади убавината на природата, но и поради менталитетот на народот.

Дестинацијата за која Британците се заинтересирани освен Романија е Литванија, а на третото место е Мексико.

Во продолжение погледнете ја идилата и разноликоста како и уникатноста која ја нуди оваа земја: