НАЈНОВИ ВЕСТИ

Андреј Ковачев: Албанија може да почне преговори за членство во ЕУ и без Македонија

Албанија, нема пречки – да ги почне преговорите за членство, по завршувањето на скринингот на Европската Комисија“, вели, бугарскиот европратеник – Андреј Ковачев.. На прашањето – дали треба, да направат дистинкција – и на Европа да и кажат – Албанија да се одвои од пакетот со Македонија, Ковачев вели – дека Албанија, може да почне преговори за членство во ЕУ, и без Македонија.