Алфа телевизија го прослави 15-тиот роденден

Алфа телевизија вчеравечер го прослави својот 15- ти роденден! Телевизија која секојдневно макотрпно работи за да ја оправда вашата доверба.

Тв Алфа започна со работа во 2008 година, за брзо време од јуни 2013 година доби национална фрекфенција.

Телевизијата е од конвенционален карактер, 24 часовна програма која нуди информативни содржини, културно-забавна програма, која ја опфаќа филмската и документарната продукција.
Алфа телевизија одамна се надмина себеси, за овие 15 години покажавме и докажавме дека сме независни, обејкитвни, транспарентни и секогаш на страна на вистината!
Ви благодариме на сите кои што овие 15 години сте заедно со нас!

Ивана ЈаневскаКАТЕГОРИИ
Споделете ja веста